Sportsko društvo iz Srbije šalje zlato Italijanki: Anđela, ti si šampion

Mnogo bure u javnosti se pojavilo zbog ovog meča

01.08.2024. 18:10
  • Podeli:
karini AP PhotoJohn Locher-66abb20a885c1.webp Foto: AP PhotoJohn Locher

Alžirska bokserka Imani Kelif plasirala se u četvrtfinale u kategoriji do 66 kilograma na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto joj je danas u osmini finala Italijanka Anđela Karini predala borbu posle 45 sekundi.

Karini i Kelif su razmenile nekoliko udaraca, pre nego što je italijanska bokserka predala borbu posle jakih udaraca u lice i u glavu. Naime,  prema mišljenju mnogih desila se neprevda kada je Kelif za koju ne znaju kog je pola, pretukla Anđelu Karini.

Povodom cele situacije oglasilo se i Sportsko društvo Ušće sa Novog Beograda, koje je odlučilo da pokloni simbolično zlatnu medalju italijanskoj sportistkinji.

"Poštovana Anđela, duboko smo dirnuti vašim potezom na OI 2024. U duhu sporta i pravih vrednosti želimo da vam odamo priznanje da ste za nas šampion! Moglo se naslutiti na osnovu ceremonije otvaranja u kom pravcu idu OI. Verujemo da je Vaš potez osvojio srca ogromnog dela planete, ali na žalost malo je onih koji to smeju da priznaju… Iskrene čestitke, zadali ste nokdaun nakaradnom sportskom sistemu vrednosti. Mi kao malo sportsko društvo ne možemo da ispravimo nepravdu koja Vam je načinjena ali možemo da Vam pružimo podršku u ovom teškom trenutku za vas i za sport… Simbolično vam šaljemo zlatnu medalju da znate da ste za nas pravi šampion", napisalo je Sportsko društvo Ušće Novi Beograd.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()