Srbija, zbog drugih, ostala bez plasmana na finalni turnir Lige nacija

Izabranici Igora Kolakovića zavisili su od drugih selekcija

10.07.2023. 11:05
  • Podeli:
Odbojkaš Srbije Luburić-64abc64a85cc4.webp Foto: Volleyball Nations League

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na finalni turnir Lige nacija, pošto je posle III sedmice takmičenja osvojila deveto mesto na tabeli sa po šest pobeda i poraza, odnosno 16 bodova.

Srbiji je za plasman na finalni turnir LN bila potrebna pobeda Nemačke nad Francuskom u Anahajmu, na poslednjem meču III sedmice. Međutim, to se nije dogodilo. Francuska je slavila sa 3:1, po setovima 21:25, 25:20, 25:22, 25:21. Trikolori su na kraju osvojili osmo mesto sa po šest pobeda i poraza, odnosno 18 bodova.

Pored Francuske plasman na FB izborile su selekcije SAD, Japana, Poljske, Argentine, Italije, Slovenije, Poljske i Brazila. U četvrtfinalu će igrati SAD - Francuska, Italija - Argentina, Japan - Slovenija i Poljska - Brazil.

Finalni turnir Lige nacija je na programu od 19. do 23. jula u Gdanjsku.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()