Srpske plivačice odlične u Rumuniji: Nina i Anja u polufinalu Evropskog prvenstva

Trke za plasman u finala EP u malim bazenima na programu su posle podne

06.12.2023. 10:25
  • Podeli:
ep u plivanju u malim bazenima, plivanje, rumunija - 5 dec 2023 - foto AP Photo Vadim Ghirda Tanjug-65703dc73a903.webp Foto: AP Photo/Vadim Ghirda/Tanjug

Srpska plivačica Nina Stanisavljević, posle Anje Crevar u disciplini 200 metara delfin, plasirala se danas u polufinale trke na 100 metara mešovitim stilom na Evropskom prvenstvu u malim bazenima, koje se održava u rumunskom Otopeniju.

Stanisavljević je kvalifikacijama osvojila 14. mesto, pošto je ostvarila rezultat od minut i 53 stotinke. Najbolje vreme u kvalifikacijama imala je Nemica Nele Šulc, koja je 100 metara isplivala za 59 sekundi i 14 stotinki. Polufinale trke na programu su danas od 18.26 časova.

Srpski plivač Uroš Živanović nije uspeo da se plasira u polufinale trke na 100 metara prsno na EP. Živanović je zauzeo 22. mesto u kvalifikacijama rezultatom 59,21 sekundi.

Anja Crevar se ranije danas plasirala u polufinale trke na 200 metara delfin na Evropskom prvenstvu u malim bazenima. Crevar je 200 metara u kvalifikacijama isplivala za dva minuta, 12 sekundi i 47 stotinki. Najbolje vreme u kvalifikacijama imala je Britanka Kina Makins (2:05,51). Polufinalne trke u ovoj disciplini na programu su danas od 17.23 časova.

Naš plivač Nikola Aćin nije uspeo da se plasira u polufinale trke na 50 metara slobodnim stilom. Aćin je zauzeo 21. mesto u kvalifikacijama, pošto je ostvario rezultat od 21,70 sekundi. Srpski plivač će zajedno sa Grkom Serhijosom Bilasom biti rezerva u polufinalnim trkama.

Najbolji rezultat u kvalifikacijama ostvario je Britanac Bendžamin Praud sa 20,97 sekundi. Polufinalne trke na programu su danas od 17.16 časova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()