Štefanek: Očekujem veliki broj dece i sportista na Sajmu sporta

Sajam sporta se već godinama održava u septembru

18.09.2024. 17:45
  • Podeli:
štefanek  TANJUG SAVA RADOVANOVIĆ-66eaed26884ce.webp Foto: TANJUG SAVA RADOVANOVIĆ

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek izjavio je danas da očekuje veliki broj dece i sportista na Sajmu sporta, koji će biti održan od 20. do 22. septembra na Adi Ciganliji.

 "SSS zaista radi dobro svoj posao već dugi niz godina, kao i naši prethodnici. Mi, koji vodimo SSS, iz godine u godinu unapređujemo Sajam sporta. To je naša najveća manifestacija pored Majske nagrade. Sajam sporta je kruna svake godine. Svi u SSS smo uključeni u organizaciju Sajma sporta. Nikada do sada nije bilo propusta, samo smo dobijali reči hvale i iz godine u godinu se trudimo da unapredimo organizaciju", rekao je Štefanek za Tanjug.

On je podsetio da slogan ovogodišnjeg Sajma sporta glasi "Sport je život, život je sport".

"Mislim da je to pravi slogan za Sajam sporta zato što svi mi sportski radnici i sportisti svakodnevno živimo za sport. Mislim da smo pogodili slogan za Sajam sporta", dodao je predsednik SSS.

On je podsetio da se Sajam sporta već godinama održava u septembru.

"Iza Sajma sporta su OI, kao i brojna sportska dešavanja u našoj zemlji, mnoga velika takmičenja su završena. Očekujem da će na Sajam doći veliki broj sportista, koji su nosioci medalja sa velikih takmičenja. Očekujem i naše olimpijce, koji su nas ove godine obradovali na Igrama u Parizu", dodao je Štefanek.

On je istakao da očekuje da srpski strelci Damir Mikec i Zorana Arunović, koji su osvojili zlatnu medalju u takmičenju miks parova na OI, prisustvuju Sajmu sporta.

"Izuzetna je čast da je potpredsednik SSS Damir Mikec, koji je i moj prijatelj i saradnik. Nadam se da će pored njega prisustvovati i Zorana Arunović. Oni svake godine posete Sajam. Prošle godine nas je posetom iznenadio naš najbolji sportista svih vremena Novak Đoković. Nadam se da će nas iznenaditi i ove godine", dodao je Štefanek.

On je pozvao roditelje sa decom da posete Sajam sporta i najavio neke novitete na Sajmu.

"Biće dosta edukativnih predavanja na Sajmu sporta. SSS nije skritno samo vezan za sport, nego želimo da kroz neke akcije i fondacije uključimo decu i da im pomognemo. Mi smo najveća sportska organizacija na Balkanu, mnogo radimo sa decom, a onda bi trebalo da uključimo i roditelje. Deca su nam dosta vezana za telefone, tablete i kompjutere, bavićemo se tim segmentom", dodao je predsednik SSS i nastavio:

"Glavni cilj SSS je da pokušamo da deci prikažemo šta Srbija nudi od sportova, zatim koliko se ulaže u sport, kakva nam je trenutna sportska infrastruktura zahvaljujući državi Srbiji i predsedniku Srbije. Mnogo se ulaže u sport i sportsku infrastrukturu. Želimo da privučemo decu u sale, bazene, fudbalske, košarkaške, rukometne terene... Bitno nam je da nam se deca bave sportom, a i da se stariji ljudi uključe i da se i oni bave sportom. Čim se deca, roditelji, bake, deke budu pokrenuli i nacija će nam biti zdravija, a i jača", zaključio je Štefanek.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()