Stvarno se desilo: Luis Hamilton potpisao za Ferari

Italijani nemaju titulu od 2008. godine

02.02.2024. 08:04
  • Podeli:
hamilton-profimedia-1665067618383.webp Foto: Profimedia

Britanski vozač Formule 1 Luis Hamilton (39) zvanično je potpisao za Ferari i napustiće Mercedes na kraju sezone, odnosno pred kraj 2024. godine, objavljeno je na zvaničnom sajtu italijanskog tima. 

Ferari je iskoristio izlaznu klauzulu u ugovoru Hamiltona sa Mercedesom koja je važila do kraja 2025. godine.

"Skuderija Ferari sa ponosom objavljuje da će Luis Hamilton postati deo tima sa početkom 2025. godine, uz višegodišnji ugovor", navedeno je u zvaničnom saopštenju na sajtu Ferarija. 

Britanac će u Ferariju zameniti Španca Karlosa Sainca, a, kako navode mediji, u italijanskom timu bi trebalo da vozi sa Šarlom Leklerom iz Monaka.
Ferari je doveo Hamiltona da bi napao titulu koja se čeka od 2008. godine.  

Finac Kimi Raikonen je 2007. osvojio poslednju titulu za Ferari u F1 u konkurenciji vozača. 

Italijanski tim je 16 puta trijumfovao u konkurenciji konstruktora, a poslednji put 2008. godine. 

Hamilton je u karijeri osvojio sedam titula u F1, a poslednju 2020. godine.

Nova sezona u šampionatu F1 počinje 2. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina, dok je poslednja trka planirana za 8. decembar u Abu Dabiju

Ove godine biće vožene 24 trke u šampionatu F1. 


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()