Svetska odbojkaška federacija povećala broj reprezentacija za SP 2026.

U obe konkurencije na SP 2026. igraće se po novom sistemu.

19.10.2022. 11:00
  • Podeli:
Odbojkašice Srbije_FIVB-1665861793240.webp Foto: FIVB

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je danas da će na Svetskom prvenstvu 2026. u konkurenciji odbojkaša i odbojkašica igrati po 32 reprezentacije.

Na Svetskim prvenstvima u obe konkurenciji do sada su učestvovale po 24 selekcije.

"Odlukom Administrativnog Borda FIVB, SP 2026. u obe konkurencije biće igrano po novom sistemu, koji će biti identičan i za odbojkašice i za odbojkaše, 32 reprezentacije će biti podeljene u osam grupa sa po četiri selekcije", saopštila je FIVB.

"Plasman u osminu finala izboriće po dve najbolje plasirane selekcije iz svake grupe, a zatim će se igrati četvrtfinale, polufinale, meč za treće mesto i finale. Svetski prvak na SP 2026. odigraće sedam utakmica", saopštio je Odbojkaški savez Srbije.

Odbojkašice Srbije su pre četiri dana odbranile titulu šampiona na SP, koje je održano u Poljskoj i Holandiji. Naša selekcija je na ovom SP odigrala čak 12 utakmica i ostvarila je 12 pobeda.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()