U Francuskoj otkriveno na desetine lažnih sajtova za prodaju karata

Do kraja marta za Igre u francuskoj prestonici prodato je 3,5 miliona karata

11.05.2023. 11:42
  • Podeli:
Olimpijske igre Pariz logo-63dcbbea6441f.webp Foto: Profimedia

U Francuskoj je otkriveno više od 40 lažnih sajtova za prodaju karata za Olimpijske igre koje će se u toj zemlji organizovati 2024. godine, piše tamošnji izvor "Le Parisien".

Francuska žandarmerija identifikovala je 44 lažna sajta na kojima se prodaju karte za Letnje olimpijske igre u Parizu, od kojih je 17 već blokirano, navodi se u takstu.

"Neki od sajtova su bili toliko očigledni da su prevara da su imali i pravopisne greške, ali ima i onih koji su urađeni prilično dobro i izgledali su kao zvanični sajtovi za preprodaju“, navodi agencija.

Žandarmerija je takođe predvidela porast lažnih sajtova i aplikacija kako se bliže Olimpijske igare u Parizu.

Prvi krug prodaje karata za Olimpijske igre počeo je sredinom februara. Do kraja marta za Igre u francuskoj prestonici prodato je 3,5 miliona karata. Organizacioni komitet takmičenja otvorio je u četvrtak pristup za kupovinu još 1,25 miliona dolara.

Olimpijske igre u Parizu održaće se od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()