Ubović pred četvrtfinale: Nikome nije lako da igra protiv Mađara

Ubović odlično poznaje filozofiju mađarskog vaterpola

12.01.2024. 09:11
  • Podeli:
Vaterpolisti Srbije-65a0f36cc69d5.webp Foto: Profimedia

Vaterpolista Srbije Nemanja Ubović trenutno ove sezone za grčki Vuljagmeni, a nekada je igrao za Ferencvaroš i odlično poznaje filozofiju mađarskog vaterpola. A to je svima u srpskom timu potrebno jer Delfini, ovog petka, igraju četvrtfinale Evropskog prvenstva u Zagrebu upravo protiv Mađarske.

"Igrači mađarske reprezentacije su i mladi i iskusni. Veliki broj njih poput Haraija i Nađa predstavljaju vodeće igrače u svojim klubovima. Nikome nije lako da igra protiv njih. Njih je selektirao Žolt Varga. Zna se kakav je njegov sistem. Uvek daju sve od sebe. Igraju do kraja, videlo se to i protiv Italije. Potrebna je maksimalna koncetracija protiv odličnih individualaca. Nema sumnje da ćemo dati sve od sebe. Igrali smo angažovani, sa ozbiljnim pristupom u grupi. Verujem da ćemo iz meča u meč da budemo sve bolji. Odbrana, smirenost i maksimalna koncentracija su nam aduti", izjavio je Ubović.

Srpski vaterpolista Vuk Milojević, koji je debitant na EP, zadovoljan je igrom u dosadašnjem delu kontinentalnog šampionata.

"Dajemo maksimum i pobeđujemo. Sve smo bolji i nadam se da ćemo to pokazati i u nastavku takmičenja. U Mađarskoj ima dosta mladih igrača sa kojima sam se susretao u mlađim kategorijama. Da nisu kvalitet ne bi bili tu. Krasi ih ekipa igra, borbenost, zaslužuj sav respekt. Međutim, spremali smo se za ovaj meč, daćemo sve od sebe. Jeste utakmica u kojoj nema prava na grešku, ali mislim da smo mi na pravom putu", zaključio je Milojević.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()