UNA na Sajmu sporta na Adi: Zlatna Zorana Arunović uputila važnu poruku mladima

Za UNU je naša zlatna Zorana Arunović otkrila šta najvažnije kada odlučite da se bavite sportom

Autor: Una Đuričić
22.09.2024. 19:25
  • Podeli:

Od fudbala preko veslanja pa sve do obaranja ruku.Na Adi Ciganliji ovog vikenda, mogli ste da se oprobate u raznim sportovima i u sebi probudite takmičarski duh. Pod sloganom "Sport je život", održao se 13. sajam sporta, koji je bio i edukativnog karaktera. Zabave nije manjkalo, a ukoliko je neko baš ovom prilikom odlučio da se upusti u novu sportsku avanturu, za UNU je naša zlatna Zorana Arunović otkrila šta najvažnije.  

Igrice, simulacije i razna takmičenja... Ko god je posetio ovogodišnji sajam nije mogao da se odluči šta prvo da isproba.

Redovnost na treninzima najbitnija, ali ujedno i najteža, zbog čega je za uspeh ključna upravo podrška.

"Ono što ja mogu konkretno da preporučim jeste stvarno da budu istrajni. Ovo nije samo za klince, ovo je prvenstveno i za roditelje. Da budu tu za klince, da idu sa njima da ih motivišu da se bave sportom jer stvarno onome što sport može da vas nauči mislim da ništa ne može da vas nauči tome. Mene je toliko naučio, ova medalja me je toliko naučila da ne mogu da vam opišem", kažu za UNU Zorana Arunović.

Naši uspešni sportisti su se ovom prilikom družili sa decom, delili iskustva i imali jednu vrlo važnu ulogu

"Vrlo često se i ja pitam da li sam ja dovoljno dobra da budem nekome uzor, ali ukoliko je mene neko tako percipirao kao svog uzora, ja ću stvarno da učinim sve što je do mene da opravdam tu ulogu i da stvarno pokušam da motivišem i nekog drugog da se bavi ne mojim sportom, nebitno je kojim sportom, nego bilo kojim jer kao što sam rekla, sport oplemenjuje i sport obogaćuje", dodaje Zorana.

Upravo se ta poruka krije iza slogana ovogodišnjeg sajma sporta. Preko 1500 ljudi širom zemlje došlo je ovog vikenda na Adu da se oproba u nekim od 80 sportova koje Srbija nudi.

"Ono što je cilj svakog sajma je da ako kroz ovaj sajam prođe dosta dece, da smo mi koji radimo u sistemu sporta smo pobednici. Mogli su da probaju mnogo toga, ali inovacija jeste bila trka sa dronovima, ovo je sjajna aktivacija. Raznorazni mali sportovi su se sjajno prikazali. Tako da kada su izlazili odavde sa osmehom na licu, nama dovoljno govori da je sajam bio sjajan", kaže za UNU Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije.

Mladih sportista je bilo mnogo, a možda je upravo neko od njih ovog vikenda napravio svoje prve korake ka medalji. Da je bilo mnogo zabave potvrdili su nam i oni najmlađi koji se slažu da bi voleli da dođu i sledeće godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()