Uz mnogo muke: Vaterpolisti Srbije savladali Japan na startu OI

Srbija u grupi B upisala prvi trijumf

28.07.2024. 13:40
  • Podeli:
srbija japan vaterpolo oi reuters-66a62d590f34f.webp Foto: Reuters

Mnogo su se mučili izabranici Uroša Stevanovića sa Japancima, ali su vaterpolisti Srbije na kraju upisali pobedu protiv Japana od 16:15 na startu Olimpijskih igara.

Srpski vaterpolisti pokazali su dosta manjkavosti u odbrani iako su, istina, u napadu pokazivali da imaju snage i znanja za više.

Najefikasniji igrač je bio Dušan Mandić sa sedam golova koji je sve vreme i držao utakmicu u svojim rukama, dok su drugi članovi našeg tima zakazali.

Prva izjednačena četvrtina pokazala je da se Japanci ne šale, pa su tako drugu četvrtinu i oduzeli pomalo zbunjenim Srbima. Nervoza je mogla da seče u vazduhu, a selektor Uroš Stevanović je na kraju zaradio i žuti karton na kraju četvrtine.

Uprkos promašenom penalu Japanci su igrali kao da sutra ne postoji i iskoristili situaciju sa igračem više pa su do poluvremena stigli sa rezultatom 5:5 protiv olimpijskog šampiona.

Iako se činilo da će se Srbija vratiti u laganije staze, borba se nastavila i u drugom poluvremenu. Uz pomoć braće Rašović i Nikole Dedovića nekako smo se dokopali treće četvrtine sa rezultatom u našu korist.

Na početku četvrte četvrtine Japan je izjednačio 12:12, ali je Mandić uspeo da povrati prednost Srbije. Posle toga se već prodisalo lakše pa je Srbija u grupi B upisala prvi trijumf.


 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()