Poznat drugi polufinalista Svetskog prvenstva u vaterpolu

Italija će u polufinalu igrati protiv Španije

13.02.2024. 16:56
  • Podeli:
vaterpolo reprezentacija italije damir senčar hina tanjug-65a6cf097aef8.webp Foto: Damir Senčar Hina/Tanjug

Vaterpolisti Italije drugi su polufinalisti Svetskog prvenstva pošto su u četvttfinalu posle velikog preokreta u poslednjoj deonici pobedili Grčku rezultatom 11:10 (1:3, 5:2, 2:3, 3:2).

Italija je loše otvorila meč, ali je u drugoj deonici preuzela vođstvo. Grčka je međutim uspela da napravi preokret i početkom četvrte četvrtine povela 10:8, međutim usledila je serija Italije 3:0 za pobedu i plasman u polufinale.

Italija će u polufinalu igrati protiv Španije, koja je ranije danas pobedila Crnu Goru rezultatom 15:12.

U preostala dva četvrtfinala igraće Srbija - Hrvatska i Mađarska - Francuska. Pobednici tih mečeva igraće međusobno u polufinalu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()