Živ je srpski vaterpolo: "Delfini" u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu

Pobeda nakon gola Nikole Jakšića u poslednjoj sekundi meča

07.08.2024. 16:50
  • Podeli:
vaterpolo srbija grcka reuters-66b38ae7d79d5.webp Foto: Reuters

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u Parizu. Naši momci su bili bolji od Grčke rezultatom 12:11.

U prvoj deonici, dobra igra Srbije, potpuni egal sa Grcima. Oprezna igra na obe strane i veoma strpljivi napadi. Radoslav Filipović je bio odličan na golu Srbije, upisao je dve odbrane. Srbija je u napadu bila raznovrsna, a u defanzivi disciplinovana, igrao se gol za golom, a rezultat na kraju ovog perioda igre je bio 3:3.

Ništa drugačija situacija nije bila u nastavku, kada god zaškripi tu je fenomenalni Dušan Mandić. Odlična igra Srbije u oba pravca, Grčka je bila bez odgovora u nešto više od šest napada u ovoj deonici. "Delfini" su pravili raznovrsne napade i sjajno organizovali tranizicionu igru. Grci su često bili bez odgovora, pa je rezultat na kraju druge četvrtine bio 6:5 u korist našeg tima.

Treća četvrtina je bila dosta izjednačena, Konstantinos Genidunijas je bio precizan s peterca i poravnao rezultat na 6:6. Grčka je u ovoj deonici anulirala prednost Srbije i potom stigla do prednosti od jednog gola. 

Neizvesna i napeta utakmica  je bila i u nastavku. Meč je obeležen velikom borbom, bratska linija funkcionisala je u bazenu, Strahinja je dodao Viktoru Rašoviću koji je odlično uputio loptu ka golu Grčke, a ona je završila u mreži rivala.

Grci su iskoristili ukupno 10. isključenje Srbije i s igračem više Nikolaos Gilas je postigao gol.

Novo izjednačenje je usledilo, Strahinja Rašović je dodao do Mandića, a potom je prosledio loptu do Vica koji je maestralno sa centarske pozicije savladao grčkog golmana za 10:10.

Ipak, usledio je novi projektil Dušana Mandića za 11:10, ali Grcu su šest sekundi pre kraja postigli gol za izjednačenje, međutim Jakšić je postigao gol za 12:11 i obezbedio plasman u polufinale Olimpijskih igara.

 

 

 

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()