Preminuo čuveni sportski novinar Jovan Ciga Sekulić

Vest o odlasku čuvenog Cige objavila je njegova ćerka Marina

12.04.2024. 13:22
  • Podeli:
jovan ciga sekulić yt b92 tv-661918b9e8b46.webp Foto: Youtube/PrintScreen/B92 TV

Čuveni sportski novinar Jovan Ciga Sekulić preminuo je danas u Beogradu u 71. godini. Sekulić je među kolegama bio omiljen i ostavio je dubok trag u sportskom novinarstvu.

O tome govori činjenica da je bio jedan od najnagrađivanijih novinara, uključujući više nagrada za najboljeg novinara godine, kao i nagradu za životno delo.

Vest o odlasku čuvenog Cige objavila je njegova ćerka Marina, koja je krenula "tatinim stopama".

"Najponosnija što sam bila baš tvoja ćerka", napisala je Marina na Instagramu uz crno-belu sliku svog oca.

Tokom bogate karijere radio je u dnevnom listu Sport, Blic, Glas javnosti, a bio je i glavni urednik mesečne revije Fudbal od 1996. do 1999. godine.

Poslednjih 20 godina karijere radio je u Večernjim Novostima, gde je bio urednik sportske rubrike skoro čitavu deceniju, a obavljao je i poslove pomoćnika glavnog urednika Večernjih novosti.

Izveštavao je sa najvećih sportskih takmičenja, svetskih i evropskih prvenstava u fudbalu, Olimpijskih igara, a izveštavao je o Crvenoj zvezdi u vreme kada je postala prvak Evrope i sveta.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()