Adio Madrid, ostaj u suzama: Rafa rekao zbogom šljaci i publici, ceo stadion plakao

Držao se Rafa da ne zaplače, ali njegova sestra i supruga nisu mogle da sakriju suze

01.05.2024. 09:55
  • Podeli:
Tan2024-05-0100311734_2 rafael nadal AP PhotoManu Fernandez-6631f3aaab7e2.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Češki teniser Jirži Lehečka pobedio je Španca Rafaela Nadala u osmini finala Mastersa u Madridu rezultatom 7:5, 6:4.

Nadal je pokazao veliku želju i borbu, ali nije mogao više na turniru, gde je pet puta osvojio titulu.

Lehečka će u četvrtfinalu igrati lrotiv Rusa Danila Medvedeva, koji je prethodno savladao Kazahstanca Aleksandra Bublika 7:6 (7:3), 6:4.

Ujedno, ovo je bio njegov poslednji meč u karijeri u Magičnoj kutiji, nakon meča se oprostio od madridske publike i time se jedna era završila. 

Za Rafu takmičara, jednog od najboljih tenisera svih vremena, sledeća godina u Kaha mahiki ne postoji. Možda se vrati kao gledalac sledećeg aprila, ali poraz od Lehečke bio je njegov poslednji u karijeri koji je odigrao u Madridu. 

Razmišljao je, opterećen povredama, Nadal dugo šta da radi, da li da igra u Madridu ili ne, i na kraju je prelomio da će još jednom - poslednji put u karijeri - igrati pred publikom u Madridu.

Svestan da trenutno nije ni bleda senka nekadašnjeg kralja šljake, Rafa je morao da pruži ruku boljem, u ovom trenutku Čehu, koji ga je prvi put u karijeri dobio na šljaci. Nadal se držao dobro do finiša prvog seta. Imao je i brejk loptu na 4:3 koju nije uspeo da iskoristi. Ali Lehečka svoju prvu takvu priliku nije propustio, oduzeo je Rafi servis gem za 6:5 i potom odservirao za vođstvo u setovima.

Na startu drugog seta, Lehečka je napravio brejk, a Nadal je jedva uspeo u svom narednom servis gemu da se spase, odbranio je tri brejk lopte. Međutim, snage ni mogućnosti da se vrati u meč nije imao, taj brejk prednosti Lehečka je rutinski sačuvao do kraja i prošao u četvrtfinale, gde će igrati protiv Danila Medvedeva.

A kada je pružio ruku Lehečki, započeo je vatromet emocija. Držao se Rafa da ne zaplače, ali njegova sestra Maribel i supruga Ćiska, nisu mogle da sakriju suze.

Jecali su svi, Nadal se držao, kao veliki šampion, ali mogle su mu se u očima videti suze. Plakala je i publika koja je uprkos porazu bila privilegovana na vidi Rafinu magiju poslednji put na madridskoj šljaci.

Pet puta je Nadal osvajao masters u Madridu, pa su organizatori na čelu sa Felisijanom Lopesom, direktorom turnira, priredili svom šampionu ceremoniju na kraju meča. Uplakana porodica Nadala, kao i vidljivo emotivni Rafa, posmatrali su prilog koji su organizatori priredili u njegovu čast.
 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()