Albanci udarili na Đokovića: Pozivaju na sankcionisanje srpskog tenisera

Srbin će nastupiti na ATP turniru u Ženevi

18.05.2024. 16:12
  • Podeli:
Novak Đoković 1-65b3622ee5efa.webp Foto: AP Photo/Andy Wong/Tanjug

Švajcarski medij na albanskom jeziku, "Le Canton27.ch", bavio se Novakom Đokovićem, pred njegov dolazak na turnir u Ženevi. Naime, Srbin je prihvatio poziv organizatora da nastupi na ovom turniru iz serije 250, koji je na programu naredne sedmice.

Na samom početku su se osvrnuli na to da je Đoković poznat po skandalima od Australije, pa do provokacija na račun tzv. Kosova.

Oni se pitaju da li će Novak ponoviti, prema njihovim rečima - "ispad" u zemlji u kojoj živi više od 300.000 Albanaca.

"Poznati srpski teniser Đoković sprema skandal u Ženevi. Hoće li svojim već tradicionalnim, šovinističkim i rasističkim provokacijama uvrediti 300.000 Albanaca u Švajcarskoj? "glasi naslov.

FOTO: AP PHOTO/ANDY WONG/TANJUG
 

Oni podsećaju na Novakov natpis na kameri ("Kosovo je srce Srbije") posle meča sa Aleksandrom Kovačevićem na Rolan Garosu.

Takođe, "Le Canton27.ch" ističe da bi "Švajcarska i Međunarodni olimpijski komitet trebalo da zaustave i procesuiraju Đokovića ako nastavi da provocira Albance".

"Nereagovanje, nedistanciranje i nekažnjavanje se mogu smatrati kao slaganje sa izjavama srpskog tenisera na račun Kosova i Albanaca! Do danas nijedan svetski teniser nije bio toliko uvredljiv i rasistički nastrojen tokom mečeva. Zašto se srpski teniser toleriše?", pita se pomenuti medij.

Podsetimo, Novak će biti prva zvezda turnira u Ženevi, a najavljeno je da će igrati i Kasper Rud, šampion iz 2017. i 2022. godine.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()