Alkaras dobio savet kako da postane bolji teniser: Naredni korak - okret ka Đokoviću

Za Karlosa Alkarasa kažu da je mešavina trojice najboljih tenisera ikada: Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera

03.04.2024. 12:31
  • Podeli:
Đoković - Alkaraz 1_Profimedia-64b38ef86a459.webp Foto: Profimedia

Endi Rodik je u svom podkastu dao zanimljiv savet teniseru Karlosu Alkarasu u vezi sa Novakom Đokovićem i kako da igra protiv najboljeg srpskog tenisera. 

Za Karlosa Alkarasa kažu da je mešavina trojice najboljih tenisera ikada: Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Sa tim se slaže i Endi Rodik, nekadašnji broj jedan i osvajač US Opena, koji je Špancu dao i savet kako da postane još bolji. 

A taj savet podrazumeva da se Karlos više okrene Đokoviću.

"Mislim da je u našoj generaciji bilo to da su igrači želeli da gledaju Rodžera, jer je on mogao vešto da radi stvari reketom. A Novak je kao rvač koji te uvlači u zahvate iz kojih ne možeš da izađeš. Dok je Rodžer imao tu gracioznost i izlazio bi sa snimcima koji su izgledali kao da igra video igrice", rekao je Rodik i dodao: 

"Da bi uspeo još više i bio efikasniji kada je to važno, španski igrač ne bi trebalo svaki put da pokušava da pogodi spektakularne udarce, već da postane dosadniji. A sada je Alkaras skoro kao kombinacija njih trojice. On još uvek pronalazi svoj put. Mislim da će najbolja verzija sebe biti kada uvuče malo više Novaka u svoju igru, gde stvari budu malo dosadnije i nije tako spektakularno celo vreme."

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()