Alkaraz pobedio Medvedeva: Kao prvi iz grupe zakazao polufinale sa Đokovićem

Organizatori Završnog turnira u Torinu na mukama

17.11.2023. 16:21
  • Podeli:
Karlos Alkaraz-64f981476dbf6.webp Foto: AP Photo/Frank Franklin II/Tanjug

Španac Karlos Alkaraz je nadigrao Danila Medvedeva sa 2:0 (6:4, 6:4) i tako zakazao polufinalni meč sa najboljim igračem sveta Novakom Đokovićem. U drugom polufinalu igraće Medvedev i Janik Siner.

Organizatori su sada na mukama jer će morati dobro da izvagaju kome će i zbog čega dati udarni, večernji, termin: Svom igraču zbog publike ili popularnijem duelu dvojice najboljih na ATP listi zbog gledanosti, sponzora i TV prava. Igrači se ne raduju tom kasnom tajmingu. 

Meč Alkaraza i Medvedeva trajao je sat vremena i 20 minuta.

Alkaras je ušao u prvi set sa mnogo većom energijom. Vrebao je šansu sve do sedmog gema, a onda uzeo brejk i to bez izgubljenog poena na servis Rusa.

To je Alkarazu, koji nije u najboljoj formi, mnogo značilo na psihološkom nivou, pa je dobro krenuo i drugi set. Došao je Španac do brejk lopti, ali se potom Medvedev vratio i ušao u trku gem za gem.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()