Alkaraz prati svaki meč na Ju Es openu: Đokoviću se baš otvorio put do finala

Mladi Španac, branilac titule, najviše voli da igra pred publikom u Njujorku

03.09.2023. 10:54
  • Podeli:
Karlos Alkaras1-64f449d22af15.webp Foto: AP Photo/Manu Fernandez/Tanjug

Branilac titule na Ju Es openu ništa ne prepušta slučaju. Karlos Alkaras pomno prati dešavanja u oba dela žreba tokom poslednjeg grend slema u sezoni.

"Pratim rezultate, uvek znam šta se dešava. I to ne samo u mom delu žreba. Volim gren slem turnire jer ima mnogo interesantnih duela i stalno proveravam ko je koga pobedio", rekao je mladi Španac.

Prvi nosilac na Ju Es openu istakao je da se njegovom najvećem rivalu Novaku Đokoviću otvorio žreb do finala.

Alkaras je to rekao jer su u Novakovom kosturu u ranoj fazi turnira eliminisani četvrti nosilac Holger Rune, peti Kasper Rud, sedmi Stefanos Cicipas, 15. Feliks Ože Alijasim, 18. Lorenco Muzeti, 20. Francusko Serundolo, 25. Aleksander Bublik, 28. Kris Jubenks i 31. Sebastijan Korda...

"Đokoviću se otvorio žreb. Iznenadilo me je da su Rune i još neki teniseri iz te polovine tako brzo eliminisani. Ali tako je uvek na gren slemovima, svi mečevi su teški, svako može da pruži jak otpor, nijedna partija ne može da se dobije unapred", rekao je Alkaras i dodao: 

"Olakšan mu je put do završnice, ali jasno je da ne sme da se opusti. Kao ni ja. Jednostavno, svi teniseri mogu da naprave iznenađenje. Zbog navijača a i zbog samog sebe, voleo bih da igram finale sa Novakom.“

Alkaras, kome je tek 20 godina, do sada je u karijeri osvojio Ju Es open i Vimbldon.

"Oba grend slema su mi dobro išla, ne znam koji bih izabrao kao značajniji. Možda mi se ipak više ovde, u Njujorku, dopada. Energija koju donosi publika je neverovatna. Nigde nije kao ovde. Volim da pružim spektakl, takav sam i zato mislim da mi se na Ju Es openu najviše dopada. Dobro se slažem sa publikom".

Njegov sljedeći rival biće Danijel Evans iz Velike Britanije.

"Dobro servira, opasan je na mreži. Igra dobro i golf, mnogo je bolji od mene. Pre Vimbldona smo igrali zajedno i odlično se proveli", rekao je Alkaras. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()