ATP izabrala najbolji meč u 2023: Đoković u glavnoj ulozi

Ujedno je to i najduže finale još od 1990. godine

10.12.2023. 09:23
  • Podeli:
Novak Đoković_Profimedia-64e2a4ef6f628.webp Foto: Profimedia

Završena je još jedna sezona na teniskom turu i u potpunosti je pripala Novaku Đokoviću. Srpskom teniseru je promakao jedan grend slem u sezoni, ali je bez premca obeležio godinu koju je završio vrhu ATP liste

ATP je proglasio najbolje mečeve u protekloj sezoni, a onaj koji se izdvaja je duel Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza odigran u Sinsinatiju. 

Taj duel se opisuje kao "jedan od onih koji će ostati dugo upamćen". Đoković je spasao meč loptu pre nego što je trijumfovao u dugom meču koji je trajao tri sata i 49 minuta, koji je kasnije opisao kao "jedan od najtežih mečeva u mom životu". 

Ujedno to je bio najduži finalni meč sa maksimalno tri seta u istoriji ATP tura (od 1990. godine).

Đoković podigao nivo igre

"Đoković je podigao nivo igre u impresivnoj demonstraciji fizičke izdržljivosti i mentalne snage, spasavao je meč loptu u taj-brejku drugog seta pre nego što je nadmašio mlađeg protivnika i osvojio svoju 39. masters titulu", navodi se na sajtu ATP. 

Drugi najatraktivniji duel godine po izboru ATP je pobeda Janika Sinera nad Đokovićem u grupnoj fazi završnog Mastersa u Torinu rezultatom 2:1 (7:5, 6:7, 7:6). 

Sledi okršaj Sinera i Alkaraza u Majamiju, a na 4. mestu je ponovo Đoković i njegov duel sa Kordom, koji je dobio u Adelejdu posle preokreta na startu sezone rezultatom 2:1 (6:7(8), 7:6(3), 6:4). 

Na poslednjem, petom mestu je duel u kojem je Danil Medvedev slavio protiv Aleksandera Zvereva sa 2:1 (6:7(5), 7:6(5), 7:5) u Indijan Velsu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()