ATP lista: Alkaraz stiže na Vimbldon kao prvi reket sveta

Španac ponovo smenio Srbina na vrhu

26.06.2023. 09:28
  • Podeli:
Novak Đoković Karlos Alkaraz_Profimedia-6482204fe825f.webp Foto: Profimedia

Španski teniser Karlos Alkaraz preuzeo je zvanično prvo mesto na ATP listi od Srbina Novaka Đokovića.

Alkaraz je osvojio ATP turnir u Kvinsu, a na prvom mestu na rang listi najboljih tenisera sveta ima 7.675 bodova. Đoković je drugi sa 7.595 poena.
Rus Danil Medvedev je treći na ATP listi sa 5.890, dok je četvrti Norvežanin Kasper Rud na četvrtom mestu sakupio 4.960 poena. 

Potom slede Grk Stefanos Cicipas, Danac Holger Rune i Rus Andrej Rubljov. Iza njih su Italijan Janik Siner i Amerikanci Tejlor Fric i Frensis Tijafo.

Srpski teniser Miomir Kecmanović je pao za jednu poziciju i trenutno je 41. igrač sveta sa 985 bodova. Dušan Lajović je takođe nazadovao za jedno mesto i sada je 52. teniser na ATP listi sa 854 poena.

Laslo Đere je napredovao za devet pozicija i trenutno je 56. igrač sveta sa 820 bodova. Hamad Međedović je zadržao 156. mesto na ATP listi sa 371 poenom, dok je Filip Krajinović na 204. poziciji sa 281 bodom.

Naredna ATP lista biće objavljena za nedelju dana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()