ATP objavila spisak turnira: Srpska open se i zvanično više ne igra

Aprilski turnir iz serije 250 vratio se gde je i osnovan

26.12.2023. 14:40
  • Podeli:
Srpska open finale_UNA-64452387a2461.webp Foto: UNA

Spektakl koji je Banjaluka, ali i čitava Republika Srpska, imala priliku da vidi u aprilu 2023. bio je jednokratan. ATP je objavio listu turnira za narednu godinu, a Srpske open na njemu nema.

Turnir koji se igrao u Banjaluci preselio se Bukurešt i zove se Tiriac open. Igraće se 2024. godine od 15. do 21. aprila. 

Kao što je poznato Beograd je na tri godine otkupio licencu od Bukurešta za turnir iz serije 250, a posljednje izdanje Srbija opena održano je u Banjaluci pod nazivom Srpska open. 

Novak Đoković je više puta rekao da dolazak do jedne licence predstavlja pravi mali poduhvat te da je u ovom trenutku to nemoguća misija. 

Sezona počinje krajem decembra

Nova sezona u tenisu zvanično počinje Junajted kupom, 29. decembra 2023, koji se igra u Pertu i Sidneju. Dva dana kasnije, u Brzbejnu se igra drugi međunarodni turnir. 

Do prvog grend slema u sezoni Australijan opena igraju se tri turnira iz serije 250, u Hong Kongu i Australiji, odnosno na Novom Zelandu. Grend slem u Melburnu počinje 15. januara i traja do 28.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()