Cicipas srušio snove publici u Indijan Velsu: Grk bez mnogo muka eliminisao Amerikanca Tijafoa

Stefanosu bilo potrebno sat i 19 minuta da ostvari pobedu

11.03.2024. 10:31
  • Podeli:
Stefanos Cicipas Indijan Vels AP PhotoRyan Sun_Tanjug-65eec1536aab3.webp Foto: AP Photo/Ryan Sun/Tanjug

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u osminu finala mastersa u Indijan Velsu, pošto je eleminisao Amerikanac Frensisa Tijafoa sa 6:3, 6:3.

Sjajno je Grk otvorio meč i uz dva ekspresna brejka došao je do prednosti 5:1. Potom je Cicipas servirao za vođstvo od 1-0, međutim, Tijafo je uspeo da vrati jedan brejk i probudi nadu u preokret. Ipak, uspeo je Amerikanac da tek za desetak minuta produži taj period meča, pošto je drugu šansu da dođe do prvog seta, Stefanos iskoristio.

Grk je u trećem gemu drugog seta iskoristio prvu od tri vezane brejk lopte i napravio ključan korak ka pobedi u kalifornijskoj pustinji. Prvo je domaći teniser u sledećem gemu došao do šanse da napravi ribrejk - nije iskoristio. Potom je Tijafo i u osmom gemu imao dve šanse da oduzme servis protivniku, ali epilog je bio isti - Cicipas se sačuvao i uvećao prednost.

Potom je Grk ponovo oduzeo servis Amerikancu, uništio snove domaćoj publici pošto je rešio pitanje pobednika i nakon sat i 19 minuta igre postavio konačan rezultat 6:3, 6:3.

Stefanos je prošle godine eliminisan u drugom kolu Indijan Velsa, a najbolji rezultat u kalifornijskoj pustinji ostvario je 2021. plasmanom u četvrtfinale.

Cicipasov sledeći rival je Čeh Jirži Lehečka koji je iznenadio petog igrača sveta Andreja Rubljova – 6:4, 6:4.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()