Da se zna ko kosi, a ko vodu nosi: Đoković preslišao Alkaraza u polufinalu Torina

Srpski teniser danas od 18 časova igra protiv Italijana Janika Sinera

18.11.2023. 23:00
  • Podeli:
novak đoković, plufinale završnog mastersa u torinu - 18 nov 2023 - foto AP Photo Antonio Calanni Tanjug (1)-6559a58010a65.webp Foto: AP Photo/Antonio Calanni/Tanjug

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pregazio je Španca Karlosa Alkaraza u polufinalu Završnog mastersa u Torinu i posle sat i 28 minuta igre pobedio sa 2:0 (6:3, 6:2). Srbin je fantastičnom igrom stigao da svog devetog finala na završnim mastersima, u kojem ga u nedelju od 18 časova u dvorani "Pala Alpitur" očekuje duel sa Italijanom Janikom Sinerom.

U slučaju trijumfa, bila bi to sedma, rekordna titula Novaka na ovim turnirima i sjajan uvod u 400. nedelju na vrhu ATP liste.

Polufinale je krenulo prilično neprijatno za Novaka. Alkaraz je napravio tri vinera na servis Đokovića i stigao do dve vezane brejk lopte. Usledio je Novakov uragan i četiri vezana poena za osvojeni prvi gem.

Španac je od starta dobro servirao i nanizao 14 prvih servisa. Ipak, stao je u osmom gemu prvog seta, kada ga je Novak naterao da napravi čak četiri greške iz bekhenda. Bio je to brejk za 5:3, a zatim je Novak rutinski odservirao za prvi set koji je trajao 41 minuta.

Novak je već u trećem gemu drugog seta napravio brejk. Bio je to najduži gem u meču. Alkaraz je odservirao tri asa u gemu, ali to nije zaustavilo Novaka koji je sve izdržao i sjajnim riternima došao do brejka.

Alkaraz je u šestom gemu imao dve vezane brejk šanse, ali smo tada bilo Novakovo savršenstvo. Fantastični poeni doneli su Novaku gem. Usledio je novi brejk Đokovića, a zatim i servis za konačnih 6:2 u drugom setu. Posle pet međusobnih duela, Nole sada vodi sa 3:2.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()