Diskusija o dopingu: Sakari podržala Halepovu, novinar ATP tura proziva Đokovića

Freda Mejera baš boli uspeh srpskog tenisera

14.09.2023. 13:11
  • Podeli:
Marija Sakari-6502e4314e6f9.webp Foto: AP Photo/Alex Brandon/Tanjug

Marija Sakari (28) uputila je kritike antidoping službama posle okončanja suđenja Rumunki Simoni Halep (31), koja je dobila četiri godine suspenzije zbog pozitivnog doping testa. 

Grkinja, deveta teniserka sveta, saoseća sa Halepovom i pokušava da "shvati kroz šta je sve prošla tokom dugog i strašnog suđenja iza zatvorenih vrata". 

"Učestale i neočekivane provere čine sportiste nervoznim", tvrdi Sakari koju je vest zatekla na turniru u San Dijegu. "Jedna stvar koju sa sigurnošću mogu da vam kažem da je način na koji antidoping komisija tretira svaku situaciju, sa bilo kojim igračem, bilo kojim sportistom, vrlo stresna. Sve je to strašno. Doći ćemo do tačke u kojoj nećemo uzimati više ni elektrolite. Na sreću, nisam nikada bila u ovoj poziciji. Nikada ne želim da saznam kakav je osećaj. Uvek sam veoma oprezna sa upotrebom suplemenata jer ne želim da saznam kako se stvari odvijaju iza zatvorenih vrata. 

Sakari je govorila o stresu pod kojim su teniserke zbog načina na koji kontrole funkcionišu: 

"Definitivno bih poboljšao aplikaciju za lociranje. Ne radi dobro. Trebalo bi da nas svakog dana podseća na naš vremenski okvir. Pokušali su da ga poboljšaju, ali ne ide baš najbolje. Za nas, koji mnogo više putujemo nego drugi sportisti, to je veoma stresno. Budim se skoro svake noći da odem u toalet. Ako je blizu moj termin za doping presabiram se: Idem li? Ja ne idem? Čekaj, možda će doći i testirati me? Veoma je stresno to iščekivanje", objasnila je Sakari.

Kirjos nije mogao da ne prokomentariše

Na ljuti stav Grkinje komentar je imao Nik Kirjos. On je na društvenim mrežama prokomentarisao izjavu Marije Sakiri: 

"Ehhhh ne baš lol. Možda bi igrači trebalo da prestanu da uzimaju mutna sr**a, da se pogledaju u ogledalo na kraju dana i kažu: Da, uradio sam to kako treba. Nije teško".

U diskusiju se uključio i Fred Mejer, zvanični novinar ATP tura, čovek koji ne skriva da je veliki navijač Federera, Nadala i Alkaraza. Izgleda kao da je jedva dočekao da potkači Novaka Đokovića u priči oko doping testa i kontrole tenisera. 

Mejer je, uz video kada, tokom meča, iz lože srpskog tenisera vade nešto iz torbe i šalju Novaku i napisao: 

"Voleo bih da agencije za doping kontrolu Novaku Đokoviću posveti istu pažnju koju je dala Simoni Halep".

  • Podeli: