Đoković: Banjaluka će da sruši rekorde i pomeri standarde

"Publika u Banjaluci zaslužuje da na delu vidi nabolje tenisere sveta, uključujući i Novaka", rekao je direktor turnira Srpska open

Autor: Dejan Marić
07.03.2023. 14:09
  • Podeli:
Đorđe Đoković_UNA-64072570eea7e.webp Foto: UNA

Srpska open, teniski turnir iz ATP serije 250, biće istinski spektakl koji će oboriti i rekorde i pomeriti standarde.

Ovo je ocena Đorđa Đokovića, direktora smotre koja će se u Banjaluci održati od 16. do 23. aprila.

Reč je o turniru koji je godinama održavan u Beogradu. Kada je porodica Đoković odlučila da aplicira za ATP seriju 500 i poboljša infrastrukturu kompleksa u srpskoj prestonici, ovogodišnje izdanje je preseljeno u grad na Vrbasu.

Park Mladen Stojanović trenutno je jedno veliko gradilište. Gradi se novi centralni teren koji bi kasnije trebalo da bude pretvoren u multifunkcionalnu dvoranu. Tereni jedan i dva biće nadograđeni. Biće izgrađeno Fan selo.

Radi se punom parom i organizatori se nadaju da će sve biti spremno do početka takmičenja.

"Privilegija je i čast doći u ovaj grad. Bilo je komplikovano dovesti ATP turnir u Banjaluku. Vidite da su radovi još u toku. Publika u Banjaluci zaslužuje da na delu vidi nabolje tenisere sveta, uključujući i Novaka. Nadamo se lepom vremenu i da uživamo u tenisu", jasan je Đoković.

Kako je rekao, novi kompleks će se prostirati na 10 hektara, centralni teren će imati 6.000 stolica, ukupni kapacitet će biti 10.000 mesta, Fan selo će biti posebna atrakcija.

"Imaćemo vrhunske sadržaje za publiku. Početkom aprila karte će biti u prodaji. Za decu mlađu od 10 godina besplatan će biti ulaz u selo. Predstavićemo se navijačima u što boljem svetlu. Želimo da srušimo rekorde i standarde. Mislim da smo jedini turnir, uz Australijan open, koji će čarter letom dovoziti tenisere iz Nice, a potom ih prebaciti u Madrid. Zašto ćemo to da radimo? Zato što želimo da uradimo apsolutno sve da budemo deo teniske elite", istakao je Đoković, dodajući da je plan da krajiška lepotica i u godinama koje slede ostane domaćin turnira iz 250 serije.

Predsednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško MIlinović poručio je da je ovogodišnji Srpska open kruna saradnja saveza i porodice Đoković.

"Ponosni smo na turnir. Radi se svaki dan. Verujem da ćemo ispoštovati sve rokove, te da ćemo Banjaluku i Republiku Srpsku prikazati u najboljem svetlu. Banjaluka je među 39 gradova na svetu koji mogu da se pohvale ovakvim turnirom. Imam informacije da je grad već bukiran u aprilu, da turisti zovu sa svih strama, ne samo iz Evrope, već i iz ostatka sveta", otkrio je Milinović, koji je objasnio da se gradi privremeni sportski objekat, da su organizatori dobili dozvole za pripremne radove i da je uveren kako će kompletna papirologija biti završena na vreme.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()