Đoković blista: Mnogo volim svoju mamu i tatu

U Melburnu su, poslednji put, bili 2008. kada sam osvojio prvi grend slem. Nadam se da će mi i sada donijeti sreću, rekao je srpski teniser

17.01.2023. 19:21
  • Podeli:
Novak Đoković Melburn_Aaron Favila AP Tanjug-63c6a7bb57e54.webp Foto: Aaron Favila / AP / Tanjug

Novak Đoković nije skrivao osmeh sa lice nakon što je na startu Australijen opena na pleća bacio neugodnog Roberta Karbaljesa Baenu.

Nole je, doduše, slavio na mišiće, nakon neizvesna dva seta, a potom i eksplozije u trećem setu u kom je "oduvao" rivala. Bila je to njegova 35. uzastopna recka u Melburnu.

Ali i dobar prvi korak od njih sedam ukupno koje priželjkuje srpski as.

Kralj Melburna juri desetu krunu, a 22. grend slem titulu kojom bi se izjednačio sa rekorderom Rafaelom Nadalom.

Kako je u praktično svim drugim parametrima bolji od Španca, uključujući i međusobne duele, broj nedjelja na ATP tronu, broj osvojenih mastersa... Đoković bi jubilarnim peharom u Australiji postao favorit u trci za najboljeg ikada.

I dok se GOAT trka zahuktava iz dana u dan, Novak će bar nakratko da uživa.

"Samo da kažem da mnogo volim svoju mamu i tatu. I brata Marka naravno. Nakon 15 godina oni su ovde u Melburnu. Poslednji put su bili 2008. kada sam osvojio svoj prvi grend slem. Nadam se da će mi i ovog puta doneti sreću", jasan je Đoković.

Novak je pokušao da objasni i zašto se na "Rod Lejver areni" osjeća kao kod kuće:

"Ovaj teren ima posebno mesto u mom životu. Što više pobeđujete na njemu, sve bolje se osećate. Imao sam mnogo sreće da ovde ostvarim veliki broj pobeda. Ako mogu da biram teren i uslove, onda bi to bila "Rod Lejver arena" noću. Uvek i u svakom meču. Hvala navijačima na lepom dočeku i podršci. Mnogo mi znači".

O svom izdanju na izazovnoj premijeri kratko je rekao:

"Veoma sam zadovoljan kako sam odigrao, pogotovo u trećem setu. Roberto je sjajan, često sam imao priliku da sa njim treniram u Španiji. Ovo mu je prvi meč na "Rod Lejver areni". Zaslužio je veliki aplauz", zaključio je Đoković, kog u 2. kolu očekuje boj sa boljim iz duela između Enca Kokoa i Ugoa Delijena.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()