Đoković izjednačio rekord Monike Seleš: Nisam to znao, sad mi je pobeda još više posebna

Kada sam imao priliku da je upoznam, bio sam veoma nervozan, iskren je Novak

23.01.2024. 12:58
  • Podeli:
Novak Djokovic-65a3ac6d4579f.webp Foto: AP Photo/Andy Wong/Tanjug

Novak Đoković je, u četvrtfinalu Australijan opena, na teren "Roj Lejvor arene" izašao sa zakašnjenjem jer se odužio meč i protokol ženskog duela. Potom je "na mreži" proveo tri sata i 48 minuta, dok nije savladao Tejlora Frica, izborio plasman u 11. polufinale u Melburnu i, neznajući, izjednačio rekord sa nekadašnjom srpskom šampionkom Monikom Seleš.

Bila je ovo Novakova 33. uzastopna pobeda na prvom grend slemu u sezoni, čime je apsolutni rekorder u muškoj konkurenciji, a od ovog utorka i izjednačen sa rekordom u obe konkurencije - do sada je samo Monika Seleš imala 33 vezane pobede na Australijan openu.  

O ovom podatku branilac titule u Melburnu je obavešten posle meča sa Fricom. 

"Nisam znao da delim ovaj rekord sa njom. Time je još više poseban za mene. Imao sam je u mislima kada sam odrastao, gotovo svaki dan. Moja teniska majka Jelena Genčić je radila sa njom. Kada sam imao priliku da je upoznam, bio sam veoma nervozan. Priča isti jezik kao ja jer je rođena u Srbiji. Imala je sjajnu karijeru, naročito dobro je igrala u Australiji. Za Moniku imam da kažem samo lepe reči", ističe Novak.

Monika Seleš je rođena u Novom Sadu. Titulu u Melburnu osvojila je tri puta zaredom 1991, 1992. i 1993. godine, a potom još jednom – 1996. godine.

Đoković sada ima priliku da preuzme primat po broju vezanih pobeda jer polufinale igra protiv Sinera ili Rubljova. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()