Đoković maestralno protiv Šeltona: Deseto finale na Ju Es Open-u, čeka ga ljuti rival

Meč je trajao dva sata i 40 minuta.

09.09.2023. 09:06
  • Podeli:
Novak Djokovic US Open-64fc084ea6094.webp Foto: Reuters

Srpski teniser Novak Đoković 10. put u karijeri plasirao se u finale Ju Es Open-a, pošto je u prvom polufinalu savladao mladog Amerikanca Bena Šeltona 6:3, 6:2, 7:6 (7:4).

Đoković je od početka demonstrirao veliku razliku u kvalitetu, sve do finiša trećeg seta kada je Amerikanac od 4:2 došao do 5:4 i potom set lopte.

Ipak, Đoković je spasio set loptu, zatim napravio novi brejk, ali potom na svoj servis propustio meč loptu, pa se otišlo u taj-brejk, gde je po ko zna koji put pokazao mentalnu snagu.

Meč je trajao dva sata i 40 minuta.

Plasmanom u rekordno 10. finale Đoković je došao do prilike da se bori za četvrtu titulu u Njujorku, ukupno 24. gren slem u karijeri.

Njemu je duel protiv Šeltona bio jubilarni 100.  na Ju Es Openu i 87. pobeda.

Rival u finalu biće mu Rus Danil Medvedev. Danil Medvedev je bio presrećan posle plasmana u finale US Opena. Pobedio je Karlosa Alkarasa sa 3:1 u setovima, i pokušaće da stigne u nedelju do svoje druge grend slem titule u karijeri, odnosno druge u Njujorku.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()