Đoković nadigrao Hurkača: Polufinale mu zavisi od samo jedne stvari

Samo da ne bude 'Pirova pobeda'

16.11.2023. 17:24
  • Podeli:
đoković ttanjug ap-6556420df1085.webp Foto: Tanjug/Ap/Antonio Calanni

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković pobedio je danas Poljaka Huberta Hurkača 7:6 (7:1), 4:6, 6:1 u meču trećeg kola "Zelene grupe" na Završnom ATP turniru sezone u Torinu, ali će se plasirati u polufinale samo ako večeras Italijan Janik Siner pobedi Danca Holgera Runea.

Meč između Đokovića i Hurkača je trajao dva sata i šest minuta. Ovo je bio sedmi međusobni duel srpskog i poljskog tenisera, a sedmi trijumf Đokovića.

U prvom setu igralo se gem za gem, a pobednik je odlučen u taj-brejku, koji je pripao Đokoviću rezultatom 7:1. Poljak je prvi došao do brejka u petom gemu drugog seta. Hurkač je poveo 3:2, a onda je na svoj servis stigao do 4:2. Đoković je u osmom gemu pri vođstvu protivnika imao dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio. Poljski teniser je prvi set dobio sa 6:4. 

Đoković je briljirao u trećem setu, a svom rivalu je prepustio samo jedan gem. Srpskom teniseru je posle ovog meča neophodna pobeda Janika Sinera nad Holgerom Runeom kako bi se plasirao u polufinale turnira u Torinu.

Đoković je još ranije obezbedio prvo mesto na ATP listi na kraju godine, osmi put u karijeri.

Đoković je u prvom kolu "Zelene grupe" pobedio Runea 7:6 (7:4), 6:7 (1:7), 6:3, a potom je u drugom kolu izgubio od Sinera 7:5, 6:7 (5:7), 7:6 (7:2).

Siner je u prvom kolu savladao Cicipasa 6:4, 6:4, a potom je u drugom nadigrao Đokovića. Rune je poražen u prvom kolu od Đokovića, a zatim mu je u drugom kolu Cicipas predao meč pri rezultatu 2:1. Cicipas se potom povukao sa turnira zbog povrede.

Meč između Sinera i Runea biće odigran večeras od 21 sat.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()