Đoković nakon pobede: "Odavno nisam igrao tako dobro, ovo je bilo blizu desetke"

Đoković je danas savladao Safijulina 6:3, 6:2, a meč je trajao samo 74 minuta

09.10.2024. 15:00
  • Podeli:
novak djokovic reuters-6706770bda1eb.webp Foto: Reuters

Ovo je bilo blizu desetke. I jučerašnji i današnji mečevi, odavno nisam igrao tako dobro, izjavio je danas srpski teniser Novak Đoković posle pobede protiv Rusa Romana Safijulina u osmini finala Mastersa u Šangaju.

 Đoković je danas savladao Safijulina 6:3, 6:2, a meč je trajao samo 74 minuta.

"Uživam na terenu i kada je tako, onda ima uživanja i kada se udara loptica. Ovakvi mečevi i ovo što osećam na terenu, glavni su razlog zašto još igram tenis i takmičim se. Verujem da i dalje mogu da igram na najvišem nivou. Stvar je održavanja tog kontinuiteta. I van terena se sjajno zabavljam, navijači u Kini su neverovatni", izjavio je Đoković po završetku meča.

 Srpski teniser u Šangaju ima veliki broj navijača.

"Dobio sam puno poklona, vratiću se kući sa novim koferom punim poklona. Pokušaću sve da vratim kući, jako mi je drago zbog njihove ljubavi", dodao je Đoković.

On je istakao da je odigrao sjajan meč protiv Safijulina.

"Ova dva meča, juče i danas, možda su moji najbolji od OI u Parizu. Nisam mnogo igrao, ali raduje me činjenica da ovako igram i da se dobro osećam, to je cilj. Igrati na ovakvom nivou i održavati taj kontinuitet, u visini zadatka i bistrini uma, da donosim odluke veoma brzo, a da se ne umaram previše. I to protiv igrača kao što je Safijulin koji je u odličnoj formi. Mislim da sam odigrao sjajno. Sutra imam slobodan dan, spremam se za četvrtfinale. Nadam se najboljem", zaključio je Đoković.

Srpski teniser će u četvrtfinalu igrati protiv Čeha Jakuba Menšika, koji je pobedio Bugarina Grigora Dimitrova 6:3, 3:6, 6:4.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()