Đoković našao svoj ritam: Konačno bez izgubljenog seta u osminu finala Australijan opena

Sve sigurniji ka odbrani titule

19.01.2024. 11:45
  • Podeli:
Novak Đoković-65aa3f209bb2a.webp Foto: AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake/Tanjug

Uspeo je Novak Đoković da pronađe svoj ritam u Melburnu, "brzo" da okonča treći meč na Australijan openu i u bez izgubljenog seta da savlada protivnika, ovog puta Tomasa Martina Ečeverija - 6:3, 6:3 7:5 . Put u osminu finala prvog grend slema u sezoni, na kom brani titulu, bio mu je znatno lakši od uvodna dva duela. 

Meč Srbina i Argentinca trajao je dva i po sata . Za to vreme publika je bila zadovoljna onim šta je videla na terenu, a u Novakovom boksu je vladao mir. 

Dominirao je najbolji teniser sveta u prvom setu i sigurnijom igrom obavestio sve da se izborio sa sitnim povredama i virusom, koji je nedavno otkrio da ga muči. Vodio je sve vreme i nije dovodio ishod u pitanje. 

U sledećem je već počeo da pokazuje promene raspoloženja, naročito u šestom gemu, pri rezultatu 3:2. Iako je imao već ostvaren brejk nije bio Novak zadovoljan što mu ne idu poeni lagano kao u prvom setu. Bio je nervozan i dosta je prčao sa sobom, što kamera nije propustila da snimi ni na sekund. Prelomio je i poveo sa 4:2. 

Ečeveri je potom poveo sa 40:0, na svoj servis, ali mu Đoković nije dozvolio da uzme gem sa nulom. Prekinuo je niz i uzeo protivniku naredna dva servisa, precizno u milimetar 40:30. Argentinac se nije dao - sledećim servisom uzeo je gem - 4:3.

Foto: AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake/Tanjug

Lako je Đoković odbranio svoj servis gem, sa jednim izgubljenim poenom - 5:3. 

Tomas je servirao za opstanak u setu - Novak je poveo sa 40:0, spasio je Argentinac sledeća dva poena 40:30, ali je Srbinu pripao gem, brejk i drugi set - 6:3.

U šestom gemu trećeg seta odigrana je najduža razmena udara. Poen je pripao Ečeveriju, a potom i gem za izjednačenje 3:3. 

Brejka nije bilo pa je set otišao u taj-brejk. Odmah na početku je Novak ostvario dva brejka i poveo sa 3:0. tako je nastavio i dalje, pa je brzo stigao do 5:1, a potom i do osvojenog seta, odnosno meča. Poslednji poen najbolji teniser sveta je osvojio asom i na kraju je bilo 7:2.

Tokom svakog osvojenog poena u taj brejku Đoković nije propustio da se gestikulacijom obrati publici i podseti ih ko je na terenu. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()