Đoković ne propušta priliku da objasni Australijancima Srbe: Duh nam se teško lomi

Traume od odrastanja sigurno postoje, ali ima i dobrih stvari, smatra najbolji teniser sveta

29.01.2024. 13:18
  • Podeli:
novak đoković, australijan open - 19 jan 2024 - profimedia (5)-65ab5c9bc10e3.webp Foto: Profimedia

Novak Đoković je, uprkos ispadanju sa Australijan opena u polufinalu, i dalje najbolji teniser sveta. Istina je da se iz Melburna vratio menje raspoložen, od onoga što je očekivao da će biti pred početak sezone, ali nije ostao nedorečen. 

Srpski teniser je pre kraja gren slema govorio za najpoznatiju australijsku televiziju "Kanal 9". Iznova je, u gostima kod Karla Stefanovića, pričao o bombardovanju Srbije, svom odrastanju u ratom zahvaćenom području, ali i o svojoj snazi i izdržljivosti kroz profesionalnu karijeru.

"Prošli smo kroz dva rata, embargo od 1992. do 1996. godine kada niko od srpskih sportista nije mogao da učestvuje na takmičenjima širom sveta. I to nekoga očvrsne, a moglo je da ode i na drugu stranu. Mislim da je moja sudbina bila da igram tenis", rekao je Đoković i nastavio:

"Da li je to i dalje sa mnom? Moguće. Samo, ne znam koliko, ali sigurno ima neke veze sa mojim odrastanjem. Sa 12 godina proživeo sam svakodnevno bombardovanje, danima. Da li i dalje mislim o tome? Ponekad. Pojavi se, posebno kada čujem vatromet jer me to podseti na bombe koje eksplodiraju. Nije naročito prijatno. To je verovatno trauma. Možda je to što nikada ne odustajem i što se ta upornost pojavi u trenucima kada se lomi meč, stvar iz odrastanja. Teško me je slomiti i ubiti".

Đoković je bio ravnopravan protivnik Rafaelu Nadalu i starijem Rodžeru Federeru, a sada kada njih dvojice nema više na turu ne da da ga slome ni znatno mlađi rivali. 

"Ima jedna izreka kod nas u Srbiji: Možete da nas ubijete, ali ne možete duh i dušu da nam slomite. Ja verujem u to. Pogledajte koliko je tenisera u istoriji uspelo šta sam ja? Ne kažem to da se hvalim, nego da se podsetim, da se uštinem, da pogledam šta sam uradio", rekao je Novak Đoković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()