Đoković nije ličio na sebe: Karlos Alkaraz odbranio trofej na Vimbldonu

Izuzetno loša partija srpskog tenisera

14.07.2024. 17:38
  • Podeli:
karlos alkaraz AP PhotoMosa'ab Elshamy-6693ec9cba556.webp Foto: AP PhotoMosa'ab Elshamy

Španski teniser Karlos Alkaraz odbranio je titulu na Vimbldonu nakon što je savladao Novaka Đokovića rezultatom 3:0 u setovima (6:2, 6:2, 7:6).

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je neočekivano lako prvi set u finalu Vimbldona protiv Novaka Đokovića rezultatom 6:2 i tako poveo 1:0 u setovima posle 41 minuta igre.

U prvom gemu, koji je trajao 14 minuta, Alkaraz je iskoristio petu brejk loptu i poveo 1:0. Alkaraz kod vođstva 3:1 pravi novi brejk, a kod 4:1 za Španca Đoković ne koristi prvu brejk loptu na meču, pa je branilac pehara poveo 5:1. 

Uspeo je Đoković da osvoji naredni gem na svoj servis, ali je Španac na svoj servis iskoristio drugu set loptu i poveo na startu finala.

AP PhotoAlberto Pezzali

Odmah na startu drugog seta Alkaraz je napravio brejk, a kod vođstva 4:2 Španca Đoković pravi duplu servis grešku kojom omogućava da branilac pehara povede 5:2. 

Alkaraz je zatim servirao za 2:0 i iskoristio šansu da stigne na korak od pehara.

U trećem setu, Novak je imao prilike ali je bio loš u ključnim momentima, Španac je bio najbolji kada je to najpotrebnije.

Napravio je brejk za 5:4, i servirao za pobedu, imao tri meč lopte koje nije iskoristio. Novak je izjednačio za 6:6 i obezbedio taj-brejk.

Tamo se vodila velika borba, Alkaraz je bio bolji rezultatom 7:4 za osvajanje trećeg seta, a samim tim i titule na Vimbldonu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()