Đoković posle velike drame položio oružje u Torinu: Siner prvi put u karijeri pobedio Srbina

Srpski teniser posle dva kola na Završnom mastersu ima po pobedu i poraz, dok je Italijan na maksimalnom učinku

15.11.2023. 00:21
  • Podeli:
novak đoković, završni masters, torino - protiv janika sinera, 14 nov 2023 - Marco Alpozzi LaPresse via AP Tanjug (1)-6553eae0e48ca.webp Foto: Marco Alpozzi/LaPresse via AP/Tanjug

Novak Đoković je izgubio u drugom kolu u Zelenoj grupi na Završnom mastersu u Torinu - bolji od srpskog tenisera bio je Italijan Janik Siner, koji je pobedio sa 2:1 (7:5, 6:7, 7:6). Sineru je ovo prva pobeda nad Đokovićem, pa posle četiri međusobna duela Nole ima prednost od 3:1.

U trećem kolu srpski teniser će igrati protiv Poljaka Huberta Hurkača, koji je zamenio povređenog Grka Stefanosa Cicipasa. Da podsetimo, Cicipas se danas zbog povrede povukao sa Završnog mastersa. Za siguran plasman u polufinale turnira u Torinu, Đokoviću je neophodna pobeda protiv Hurkača.

Kad je reč o večerašnjem duelu, gledali smo fantastičan meč u Torinu! Đoković je igrao odlično, ali je Siner igrao najbolji tenisu u karijeri i samo tako je mogaoda parira najboljem teniseru sveta.

U prvom setu pobednika su odlučile nijanse i dva nešto slabija servisa Đokovića. Italijan je to iskoristio i fanatastičnim riternima došao do brejka u 11. gemu!

To nije ostavilo traga na igru Đokovića, koji je u drugom setu nastavio sa sjajnim servisima, a ujedno je pritiskao rivala na njegov servis. Međutim, Siner je neverovatno servirao i nije dopustio čak ni brejk loptu.

Odluka je usledila u taj-brejku, u kojem Novak uspeo da nadoknadi mini brejk prednosti koji je imao Italijan. Kada je bilo najteže, Đoković je odigravao impresivne poene i uveo meč u treći set.

A, tamo prava drama. Italijan je imao 4:2, a onda je usledio prvi brejk Novaka i to posle 15 servis gemova domaćeg tenisera u kojima nije uspeo da mu oduzme servis. Međutim, u taj-brejku Đoković nije imao snage da rivalu zada završni udarac.

Nošen velikom podrškom sa tribina, Siner je bio bolji u ovom delu igre, osvojio treći set i ujedno prvi put u karijeri pobedio Đokovića.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()