Đoković prestigao Nadala po ovom parametru, ali Federera ne mogu da prestignu ni zajedno

Reč je o zaradi tokom karijere

16.12.2023. 12:17
  • Podeli:
Novak Đoković Dusan Milenkovic ATAImages-64f1a88f39552.webp Foto: Dušan Milenković/ATAImages

Prvi reket sveta i najbolji srpski teniser Novak Đoković, prestigao je nedavno Rafaela Nadala po ukupnoj zaradi tokom karijere.

Kako su preneli specijalizovani mediji, Novak je na završnom Mastersu u Torinu zaradio 4,4 miliona, čime je stigao do impoznatnih 520.000.000 dolara zarađenih tokom karijere.

Novak je time prestigao Rafaela Nadala, koji je do sada zaradio 515.000.000, a ono što je posebno zanimljivo jeste da je Rodžer Federer i dalje daleko ispred po ovom parametru.

Švajcarac je tokom karijere zaradio neverovatnih 1.200.000.000 dolara, što je više nego Novak i Rafa zajedno. Ono što je posebno zanimljivo, jeste da je Novak zaradio više od Rodžera kjada je reč o novcu od samih turnira (180.000.000), ali dobija manje novca od sponzorstava od Federera.

Novak planira i da se dodatno aktivira na ovom polju, te je najavio da će na predstojećem Australijan Open-u, promovisati sportsko prehrambeno piće.

Ipak, ostaje nam da vidimo da li će to biti dovoljno da se približi Federeru po ovom parametru.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()