Đoković se osvrnuo na početke: Federeru se nije svidelo to što se nisam plašio

Teško je reći ko me voli više ili manje, kaže najbolji igrač sveta

19.01.2024. 15:02
  • Podeli:
novak đoković, 17 jan 2024 - australijan open - profimedia (2)-65a96870e84a8.webp Foto: Profimedia

Zaigrao je Novak Đoković svoju igru na Australijan openu i otvorio dušu novinarima, posle plasmana u osminu finala. 

Govorio je najbolji teniser sveta i o prošlim vremenima, pa se osvrnuo i na tretman koji je imao kada je uhvatio zalet ka vrhu. 

"Na početku karijere nisam bio omiljen među top igračima. Znam da se Rodžeru Federeru nije svidelo to što se nisam plašio da kažem da želim da budem najbolji na svetu i imao sam igru koja može to da potkrepi", rekao je Novak Đoković posle pobede protiv Tomasa Ečeverija (3:0).

Oduvek je Đoković drugačiji od svojih rivala, trudi se da svakome da podršku, ali i ne prelazi granicu ni u jednom smeru.

"Uvek sam imao respekt, uvek pozdravim protivnika. Poštovanje uvek mora da bude prisutno. Očigledno, na terenu toliko toga može da se desi u žaru borbe. Prošlo je 20 godina otkad sam debitovao, teško je reći ko me voli više ili manje, ali ako neko negativno priča o meni, to mi je daje goriva. Pružim ruku da se izvinim ako nešto zgrešim, ali kritike bez pokrića... Idem u tom smeru koji sam odabrao. Ne možete da se svima sviđate, kako pričate, kako se ponašate, svi smo različiti. Kada mladi igrač izađe na teren i veruje u sebe, to mi se sviđa, ali postoji linija prihvatljivog ponašanja i ako se pređe, počinje da me nervira. Uvek je važno da se poštuju stariji i da se veruje u sebe", istakao je Đoković na konferenciji za medije.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()