Đoković: Trebalo mi je vremena da pročitam Halisovu igru

Moja igra definitivno napreduje, ovo je tek početak, rekao je srpski teniser posle plasmana u četvrtfinale Adelejda

05.01.2023. 09:48
  • Podeli:
Novak Đoković-63ad5aa23ce2e.webp Foto: Reuters

Najbolji srpski teniser Novak Đoković priznao je da je jedva izborio plasman u četvrtfinale ATP turnira u Adelejdu.

Đoković je, posle skoro dva sata igre, u osmini finala nadigrao Francuza Kventina Halisa sa 7:6 (7:3), 7:6 (7:5).

"Jedva sam prošao. Igrao je veoma kvalitetno, pružao sjajan tenis. Servirao je neverovatno, brzo, udarao je lopticu tako jako. Bilo je teško igrati protiv njega i napraviti brejk. Trebalo mi je vremena da pročitam njegovu igru. Moja igra definitivno napreduje, ovo je tek početak. Drago mi je da sam dobio oba taj-brejka", rekao je Đoković posle meča.

Srpski teniser će u petak u četvrtfinalu igrati protiv Kanađanina Denisa Šapovalova, koji je 18. igrač na ATP listi.  

Đoković je pobedio Šapovalova u svih prethodnih sedam duela. Kanađanin je u 2. kolu bio bolji od Rusa Romana Safiulina - 6:4, 6:3.

"On je jedan od najkompletnijih igrača na svetu. Igra dinamično, voli da ide napred na mrežu, fenomenalno se kreće. Neko vreme nismo igrali, ali sada svaki meč postaje teži i spreman sam za to. Jedva čekam taj meč", zaključio je Đoković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()