Đoković: Želeo sam da pobedim, iako sam se kvalifikovao u polufinale

Jako sam ponosan što sam uspeo da pronađem neophodnu energiju i fokus da se vratim u meč

18.11.2022. 19:00
  • Podeli:
Novak Đoković_Tanjug-1668462453638.webp Foto: Tanjug

Najbolji srpski teniser Novak Đoković upisao je na Završnom turniru u Torinu treću pobedu pošto je, posle tri sata i 11 minuta, savladao Danila Medvedeva u Crvenoj grupi sa 6:3, 6:7 (5:7), 7:6 (7:2).

Posle iscrpljujućeg meča u kom se nijedan igrač nije predavao ni na sekund Đoković je istakao da je mu je pobeda veliko olakšanje.

"Danil i ja smo imali velike bitke i ranije, znao sam da je ovo njegov poslednji meč u sezoni. Nije želeo da mu se sezona završi porazom. Odlično sam počeo, imao sam rane šanse i brejk lopte, ali je u važnim momentima dobro igrao. Mislim da je bila jedna brejk lopta na dug reli u drugom setu, sve ostalo su bili dobro servisi. Nisam se fizički dobro osećao u trećem setu, mnogo sam se mučio. To je ipak bitka, bilo je bitno da ostanem u igri. Jako sam ponosan što sam uspeo da pronađem neophodnu energiju i fokus da se vratim u meč,", izjavio je Ðoković na konferenciji za medije nakon meča.

Dodao je da nije razmišljao o tome da namerno izgubi meč.

"Gubio sam 4:5, on je servirao za pobedu i ja sam uspeo da mu pročitam servise, stabilizujem igru i dobijem taj-brejk. Prvih šest poena je bilo sjajno. Teška tri meča za njega, svaki put je izgubio 7:6 u trećem. Nisam mislio da tankujem. Ne znam kakva su pravila. Da sam kojim slučajem odlučio da odustanem, ne znam da li bih mogao da igram. Ovaj meč je bio veoma važan za mene, jednostavno sam želeo da pobedim, bez obzira na to što sam se već kvalifikovao", zaključio je svetski broj sedam.

Novak Ðoković sutra od 21 sata igra u polufinalu završnog Mastersa u Torinu protiv američkog tenisera Tejlora Frica.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()