Đokoviću je malo potrebno u Torinu: Cilj mi je da sezonu završim kao broj jedan

Završni turnir u Torinu počinje u nedelju

11.11.2023. 11:51
  • Podeli:
novak đoković, finale mastersa u parizu - 5 nov 2023 - foto AP Photo Michel Euler Tanjug 1 (4)-6547bcc06b35b.webp Foto: AP Photo/Michel Euler/Tanjug

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je pred početak Završnog turnira u Torinu, da se nada da će sezonu krunisati na pravi način.

Đoković će prvi meč igrati u nedelju, 12. novembra od 21:00 protiv Danca Holgera Runea u 1. kolu Zelene grupe.

"Ovo je pored grend slemova, najveći turnir u našem sportu. Osam najboljih igrača se takmiči tokom cele godine, da se kvalifikuje na završni turnir. Jedini turnir koji ima grupnu fazu, veoma mi je poznato šta znači igrati ovde i u ovim uslovima. Prošle godine sam bio perfektan, pet od pet. Nadam se da ću sezonu krunisati na pravi način. Cilj mi je da sezonu završim kao broj jedan i za to mi fali samo jedna pobeda, a kao pozitivna posledica svega toga da osvojim turnir, istakao je Đoković.

U prvom meču Zelene grupe u nedelju od 14:30 sastaće se Italijan Janik Siner i Grk Stefanos Cicipas.

Mečevi 1. kola Crvene grupe na programu su u ponedeljak, 13. novembra. Od 14:30 igraće Španac Karlos Alkaraz i Nemac Aleksandar Zverev, dok će se od 21 čas sastati Rusi Danil Medvedev i Andrej Rubljov.

Plasman u polufinale obezbediće po dva najbolja tenisera iz obe grupe. Srpski teniser je večeras sa svojim timom odradio trening u Torinu. 

Đokoviću će ovo biti 16. nastup na Završnom turniru sezone. On je osvajao Završne turnire 2008, 2012, 2013, 2014, 2015. i 2022. godine. Ovog puta neophodna mu je samo jedna pobeda da obezbedi poziciju broj jedan na ATP rang listi na kraju sezone, rekordan osmi put u karijeri.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()