Đokoviću ni protivnik ni kiša ne mogu ništa: Novak u tri seta do 2. kola

Meč je bio prekinut čak 90 minuta

03.07.2023. 18:33
  • Podeli:
Novak Đoković prvo kolo Vimbldon 23 2_Kin Cheung AP Tanjug-64a2e7d0079bb.webp Foto: Kin Cheung / AP / Tanjug

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u 2. kolo Vimbldona, pošto je u 1. kolu pobedio Argentinca Pedra Kaćina rezultatom 3:0 (6:3, 6:3, 7:6 (7:4)).

Meč je trajao dva sata i 14 minuta. Đoković će u 2. kolu igrati protiv Australijanca Džordana Tompsona, koji je u 1. kolu savladao Amerikanca Brendona Nakašimu 2:6, 2:6, 6:4, 7:6 (7:4), 6:3. Tompson je 70. teniser sveta, ali nikada u karijeri nije igrao protiv Đokovića, koji je trenutno na drugom mestu ATP liste.

Đoković je loše ušao u meč, pošto je Kaćin prvi stigao do brejka u trećem gemu prvog seta. Srpski teniser je odmah uzvratio ribrejkom, a onda se igralo gem za gem do vođstva srpskog tenisera od 4:3. Đoković je potom zaigrao angažovanije i u osmom gemu napravio brejk, a onda je na svoj servis stigao do 6:3 i vođstva od 1:0 u setovima.

Meč je potom bio prekinut zbog kiše. Organizatori su prvo zatvorili krov, ali meč nije mogao da bude odmah nastavljen zbog klizavog terena. 

Kada je konstrukcija nameštena, trava je bila previše mokra za igru. Đokovića to nije izbacilo iz takta. Naprotiv.

Uzeo je peškir i počeo da briše teren. Od svog tima je tražio svi da "duvaju" kako bi što pre sve bilo spremno za nastavak duela, što je naišlo na oduševljenje publike u kojoj je bila i njegova supruga Jelena te sin Stefan.

Pauza je trajala skoro 90 minuta, a meč je zatim nastavljen pod otvorenim krovom.

Novak je dominantnom igrom, brzo, stigao do 2:0.

Kaćin, jednostavno, nije bio dovoljno dobar da zapreti sedmostrukom prvaku nezvaničnog prvenstva sveta čija misija je osvajanje 24. grend slema.

Istina, treći set doneo je izjednačeniju igru bez brejka. Pa ipak, favorit je u taj-brejku podigao nivo igre i mirno priveo meč kraju za trijumf.

Činjenica da je Srbin posljednji put u Londonu izgubio pre 2.182 dana, jasno pokazuje da će i u duelu sa Australijancem biti izraziti favorit. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()