Džon Mekinro se oglasio o slučaju dopingovanog Sinera: I Simona Halep je tvrdila da nije namerno...

Za nekoga vredi: "Nisam, majke mi"... a za nekoga ne vredi

21.08.2024. 16:07
  • Podeli:
Džon Mekinro-63d62048840ef.webp Foto: Profimedia

Janik Siner se našao u središtu skandala nakon što je ove godine bio pozitivan na dva doping testa tokom turnira u Indijan Velsu. U njegovom organizmu pronađena je supstanca klostebol.

Vest je objavljena tek pošto je sve rešeno i pošto je prihvaćena odbrana Italijana, koji je tvrdio da zabranjenu supstancu nije namerno konzumirao.

"Ne znam dovoljno o ​​Jedinici za borbu protiv dopinga da bih zaista znao šta se tamo dešava, da budem potpuno iskren. Ova vest je tek izašla. To je svakako iznenađujuće i šokantno u ovom trenutku, posebno za mene, kada se to dogodilo u martu. Prošlo je šest meseci. Ovo je prvi put da je neko, bar koliko ja znam, čuo za to", rekao je legendarni američki teniser Džon Mekinro za ESPN.

"Ne znam kako prave razliku između jedne osobe koja kaže da nije namerno uzela zabranjenu szpstancu, a zatim nekog drugog ko kaže istu stvar suspenduju. Mislim da je Simona Halep to isto rekla, a ona je suspendovana na 18 meseci. Ne znam kako donose ovakve odluke. Naravno, iz perspektive igrača, želite da standardi budu isti za sve. Reč je o momku koji je trenutno broj 1 na svetu na kompjuterskoj rang listi. Ovo je iznenađujuća vest za sve nas", zaključio je Mekinro.

Treba istaći i da prvi igrač sveta nije prošao baš bez ikakve kazne. Njemu je oduzeto 400 ATP bodova, koje je osvojio ove godine plasmanom u polufinale Indijan Velsa, a takođe će morati i da plati kaznu od oko 300.000 evra, odnosno vratiće sumu osvojenu za plasman među četiri najbolja u Kaliforniji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()