Endi Marej kristalno jasan: Teniser otkrio da li nastavlja igračku karijeru

Bez pobede u novoj sezoni

31.01.2024. 12:19
  • Podeli:
Endi Marej_Tanjug AP-640ade7b36c8e.webp Foto: Tanjug/AP

Britanski teniser Endi Marej (36) izjavio je da nema nameru da završi igračku karijeru iako nije zabeležio pobedu na zvaničnim mečevima još od oktobra 2023. godine i ATP turnira u Bazelu, kada je slavio protiv Janika Hanfmana.

Škot je ove godine na tri meča doživeo tri poraza. Prvo je početkom godine u prvom kolu ATP turnira u Brizbejnu poražen od Grigora Dimitrova 4:6, 7:5, 6:2, a potom je eliminisan u prvom kolu Australijan opena od Tomasa Martina Ečeverija 6:4, 6:2, 6:2.

Treći poraz u sezoni je došao pre dva dana kada je u prvom kolu turnira u Monpeljeu poražen od Benoe Pera 2:6, 7:6 (7:5), 6:3. 

Nakon neuspeha u Monpeljeu, Škot je bio suočen sa brojnim negativnim komentarima poput onih da je vreme da se penzioniše kao i da narušava svoju zaovstavšinu u ovom periodu karijere. 

"Ukaljanje svoje zaostavštine? Trenutno sam u užasnom trenutku, to priznajem. Većina ljudi bi odustala u mojoj situaciji do sada. Ali ja nisam kao većina i moj um radi drugačije. Neću odustati. Nastaviću da se borim i da radim na stvaranju igre za koju znam da sam sposoban", napisao je Marej na društvenoj mreži "X".

Na ovu temu imao je šta da kaže i bivši osvajač US opena Endi Rodik, koji je osudio komentare te vrste i dodao da ništa ne može da naruši Marejeva dostignuća.

Marej je u karijeri osvojio 46 titula, a od toga tri grend slem trofeja i bio član velike teniske četvorke koju su činili Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković

Škot je trenutno 49. teniser sveta. U jednom momentu u karijeri bio je i najbolji igrač sveta, što mu je ujedno i najbolji plasman, a na prvom mestu ATP liste proveo je 41. nedelju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()