"Federer me dirnuo više nego Đoković": Nadal se posle povratka na teren oglasio o najvećim rivalima

Osvajač 22 grend slem titule je pauzirao skoro godinu dana zbog povrede

01.01.2024. 12:44
  • Podeli:
rafael nadal, novak đoković, rodžer federer, lejver kup, 22 sept 2022 - profimedia-6592a3cf87906.webp Foto: Profimedia

Španski teniser Rafael Nadal je u intervjuu za "El Pais" govorio o svojim najvećim rivalima, Novaku Đokoviću i Rodžeru Federeru, izmišljajući, kako bi sebe utešio, da je suština njihovog sporta emocija, a ne titule i rekordi, kao što je u svim ostalim sprotovima u istoriji čovečanstva.

"Federer je igrač koji me je najviše impresionirao, gledati njega dirnulo me je više nego gledati Đokovića - na kraju krajeva, suština tenisa je emocija", rekao je španski teniser Rafael Nadal.

Osvajač 22 grend slem titule posle skoro godinu dana pauze zbog povrede ovih dana se vratio na teren. Ipak, u intervjuu nije moga da porekne da je morao da daje sve od sebe protiv Đokovića... inače, osvajača 24 grend slem titule i najboljeg tensera u istoriji tog sporta, samo da se zna.

"Mnogo je Novak oplemenio svoju igru, ali nije radikalno menjao. Protiv Federera sam imao jasnu taktiku, on je znao šta ja želim, a ja sam znao da će on probati da se brani. Kao šah - kada bi napravio grešku, to bi i osetio. Sa Đokovićem nije bilo jasne taktike, morao sam da igram na vrlo visokom nivou jako dugo kako bih ga pobedio", poručio je Nadal.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()