Federer primio nagradu u Šangaju: Nemam vremena za tenis i ne postoji šansa da se vratim na teren

Uživao sam na turu, rekao bih da sam uzeo taj limun i iscedio ga do poslednje kapi, kaže legendarni Švajcarac

15.10.2023. 10:00
  • Podeli:
Rodžer Federer-652b98ebafa0c.webp Foto: AP Photo/Andy Wong/Tanjug

Svakom sportisti teško padne odlazak u penziju jer, u početku, ne zna "šta će sa sobom" svako jutro kad se probudi. Mnogi bivši igrači prekinu sve veze sa sportom kojim su se bavili, neki mu ostanu toliko posvećeni da se prebace iz dresa u odelo i postanu treneri, dok ima i onih koji ga prate tek toliko da budu u toku. U ovu treću grupu spada legendarni teniser Rodžer Federer.  

Švajcarac, nekada najbolji teniser sveta, prikadnik čuvene Velike trojke, morao je da izdvoji vreme za boravak u Kini, kako bi tokom Mastersa u Šangaju primio nagradu za ikonu sporta. Koliko mu je bilo teško da se organizuje za ovaj put Federer je otkrio kroz priču o svojim svakodnevnim obavezama i tome da nema vremena da gleda tenis:

"Gotovo svakodnevno pratim rezultate. Volim da vidim šta se događa. Uglavnom gledam najzanimljivije detalje na Jutjubu. Teško mi je da gledam cele mečeve, jer nemam vremena. Sa decom i svim ostalim što mi se dešava, veoma je teško reći: Danas ću gledati taj i taj meč". 

Švajcarac se navikao na penziju da čak nema ni želju da još jednom oseti teren.

"Srećan sam penzioner. Ne postoji šansa da se vratim. Uživao sam na turu, rekao bih da sam uzeo taj limun i iscedio ga do poslednje kapi. Dao sam sve od sebe, ništa nije ostalo. Sada sam samo navijač. Imao sam zaista neverovatno putovanje. Naravno da mi nedostaju ovakvi momenti, ali je počelo neko novo poglavlje za mene. Sada više igram tenis sa decom. Možda jednog dana baš ovde u Šangaju zaigram na nekoj egzbiciciji", jasan je Federer.

Teretanu počeo da koristi u penziji

Međutim, Rodžer nije sa novim obavezama zapostavio svoje telo. Vremena za teretanu i održavanje kondicije uvek ima:

"Cilj mi je da idem u teretanu četiri puta nedeljno i ne mogu da poverujem da sam to počeo da radim. Baš pred prošlogodišnji Lejver kup, na kom sam se oprostio od tenisa, kupio sam i neke sprave da ih imam kod kuće. I meni je malo čudno da sam počeo da koristim teretanu sada kada više ne igram", kaže je Federer.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()