Federer putuje po svetu: Javio se iz grada u kom nikada nije osvojio pehar

Ima sada Švajcarac vremena da se vrati na mesta slave, ali i neuspeha

26.03.2024. 16:29
  • Podeli:
Rodžer Federer-652b98ebafa0c.webp Foto: AP Photo/Andy Wong/Tanjug

Roger Federer je možda i najveseliji penzioner današnjice, a osvajač 20 grand slam titula i po mnogima stilski najdopadljiviji teniser svih vremena. Treninzi i profesionalni tenis mu ne nedostaju. Slobodno vreme provodi sa porodicom i u putovanjima širom sveta. I dalje je uvek zanimljiv svima.

Nedavno se Švajcarac pojavio na dodeli Oskara u Holivudu gde se slikao sa Anom Ivanović, bio je u Aziji, a nije preskočio ni da skokne do Afrike gde je bio donator humanitarnoj organizaciji koja pomaže decu. Kada mu je potreban mir vrati se u skockani dom u Švajcarskoj. Deca i supruga Mirka su uvek uz njega.

Ima sada Federer vremena da se vrati na mesta na kojima je beležio uspeha (pamti se njegov neslavan dolazak na kapiju Vimbldona kada ga obezbeđenje nije pustilo da uđe, a onda je prošle godine u Londonu dobio neočekivano skroman tretman), ali i na mesto gde nikada nije podigao trofej.

Upravo se zbog toga oglasio iz Rima:

"Konačno sam osvojio Rim", napisao je Federer uz fotografiju sa čuvenog kompleksa i verovatno najlepšeg stadiona.

Federer je osvojio 103 pehara, ali nijedan nije podigao u prestonici Italije. 

Novak Đoković je šest puta osvojio ovaj turnir, poslednji put 2022. godine kada je u finalu bio bolji od Stefanosa Cicipasa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()