Finale Belorusije i SAD: Sabalenka i Koko Gof za titulu Ju Es opena

Mlada Amrikanka igra prvi put poslednji meč na Grend slemu u Njujorku

08.09.2023. 10:37
  • Podeli:
Tan2023-01-2505261488_5 Arina Sabalenka AP PhotoNg Han Guan-63d0fde2afd34.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

Beloruska teniserka Arina Sabalenka plasirala se u finale Ju Es opena, pošto je savladala Amerikanku Medison Kiz sa 2:1 (0:6, 7:6 (1), 7:6 (3)).
Meč je trajao dva sata i 35 minuta.

Sabalenka će posle ranog ispadanja Ige Švjontek sa Ju Es opena od ponedeljka biti prva teniserka sveta, bez obzira na to šta se desi do kraja poslednjeg grend slema u sezoni.

Američka teniserka Koko Gof takođe je obezbedila plasman u finale Ju Es opena, pošto je pobedila Čehinju Karolinu Muhovu sa 2:0 (6:4, 7:5).
Meč je trajao dva sata.

Ovo će Amerikanki biti prvo finale Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država (Ju Es open).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()