Garsija napravila iznenađenje u Majamiju: Favoriti teško podnose ispadanja u ranim fazama

Ribakina i Azarenka dobijaju svoje šanse

26.03.2024. 11:54
  • Podeli:
Karolina Garsija-66029878c5c87.webp Foto: AP Photo/Wilfredo Lee/Tanjug

Francuskinja Karolin Garsija porazila je treću teniserku Koko Gof na turniru u Majamiju, eliminisana je u osmini finala rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 1:6, 6:2.

Ovo je jedno od većih iznenađenja jer se Amerikanka smatrala za favorita na putu ka tituli na ovom mastersu. Publika je bila na njenoj strani, ali joj ni to nije pomoglo u duelu sa Francuskinjom. 

Koko teško preživljava ispadanja i poraze na njoj važnim turnirima, pa je tako bilo i ovog puta. 

Garsija je do pobede došla posle 105 minuta igre i u četvrtfinalu će igrati protiv bolje iz meča Rumunke Sorane Kirste i Amerikanke Danijel Kolins.

Jelena Ribakina iz Kazahstana plasirala se u četvrtfinale pošto je u dva seta pobedila Amerikanku Medison Kiz 6:3, 7:5.

Ona je do pobede nad 18. igračicom na VTA listi stigla posle sat i 24 minuta igre. Ribakina će igrati protiv Grkinje Marije Sakari.

Plasman među osam izborila je još jedna Kazahstanka Julija Putinceva, savladavši Ukrajinku Anhelinu Kalinjinu, 6:4, 7:6 (5).

Putinceva, 68. igračica sveta, do pobede nad 36. na listi je stigla posle dva sata i 21 minuta igre.

Ona će u osmini finala igrati protiv Viktorije Azarenke koja je savladala Kejti Bulter iz Velike Britanije, 7:5, 6:1. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()