Gof krenula, pa stala: Sabalenka uz novi preokret stigla do borbe za titule u Vuhanu

WTA turnir u Vuhanu se igra za nagradni fond od 3.221.715 dolara

12.10.2024. 13:43
  • Podeli:
arina sabalenka, 11 okt 2024 - profimedia-0919995668-670a60c2f3959.webp Foto: Profimedia

Beloruska teniserka Arina Sabalenka plasirala se u finale WTA turnira u Vuhanu, pošto je danas u polufinalu pobedila Amerikanku Koko Gof sa 2:1 (1:6, 6:4, 6:4). 

Meč je trajao dva sata i 29 minuta. Sabalenka je druga teniserka sveta, dok je Gof četvrta na WTA listi. Ovo je bio osmi susret dve teniserke i četvrta pobeda za Sabalenku.

Američka teniserka je bila ubedljiva u prvom setu pošto je napravila dva brejka. U drugom setu je bilo sedam brejkova. Sabalenka je četiri puta oduzela servis protivnici i izjednačila na 1:1 u setovima.

Beloruska teniserka je u trećem setu povela 4:1, Gof je potom uspela da izjednači na 4:4. Druga teniserka sveta je u devetom gemu ponovo napravila brejk i tako došla do pobede i plasmana u finale.

Sabalenka će u finalu turnira u Vuhanu igrati protiv pobednice duela između Ćiven Ženg i Ksin Vang.

WTA turnir u Vuhanu se igra za nagradni fond od 3.221.715 dolara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()