Grčka oslabljena u Beogradu, Cicipas ne dolazi

Na US openu je ispao od Tanasija Kokinakisa u prvom kolu

04.09.2024. 17:05
  • Podeli:
djokovic cicipas-66acdd5931245.webp Foto: AP Photo/Manu Fernandez

Grčki teniser Stefanos Cicipas neće igrati u Dejvis kupu protiv Srbije, a kao razlog je naveo povredu leđa. 

Inače, on je trenutno u kirizi kada je forma u pitanju. Na US openu je ispao od Tanasija Kokinakisa u prvom kolu, nedavno je otpustio oca Apostolosa kao trenera, a ispao je i iz top 10, trenutno je 11. na svetu.

Cicipas, koji ima 26 godina, dvostruki je grend slem finalista, osvajač završnog mastersa i ima ukupno 11 trofeja u karijeri. Najbolji rang zasad mu je treće mesto.

Za Grčku će nastupiti Petros Cicipas, Stefanosov brat koji je specijalista za dubl, zatim Janis Silas, 783. na ATP listi, kao i Aristotelos Tanos (713) i Demetris Azoidis, koji nije u prvih 1000.

Plej-of za ostanak u Svetskoj grupi na programu je 14. i 15. septembra u hali Aleksandar Nikolić, a za Srbiju će nastupiti i najbolji teniser svih vremena Novak Đoković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()