Halep se odmah vraća na teren: Žreb joj nije bio naklonjen, ali je Rumunka nevina i srećna

Malo se plašim kako će sve izgledati, rekla je nekada najoblja teniserka sveta

18.03.2024. 11:10
  • Podeli:
Simona Halep-65f812e49e1e8.webp Foto: Laurent Gillieron/Keystone via AP/Tanjug

Vraća se Simona Halep

Prošle su dve nedelje otkako je Simona Halep oslobođena optužbi da je igrala dopingovana, pa će Rumunka zvanično da zaigra već na predstojećem turniru u Majamiju

Nekadašnja šampionka Vimbldona i Rolan Garosa je odmah dobila vajld kard za VTA 1.000 u Majamiju, ali nije imala sreće na žrebanju. Prva rivalka biće joj Paola Badosa, nekadašnji broj 2, a već druga bi mogla da bude Arina Sabalenka, sadašnji broj 2 na svetu.

"Malo se plašim kako će izgledati moj povratak, na kom nivou će biti moja igra", istakla je 32-godišnja Halepova kada je dobila smanjenje kazne sa četiri godine na devet meseci. Ali kako je van terena bila znatno duže odmah može da se vrati u igru.

Simona je suspendovana posle Ju Es opena 2022. godine, što je bio i njen poslednji turnir. Bila je optužena za doping, ali se na kraju ispostavila da nije bila kriva.

Oslobođena je optužbe da je namerno uzela zabranjenu supstancu. Utvrđeno je da je istu dobila u Akademiji Muratoglu gde je tada trenirala. Još se ne zna da li će neko biti kažnjen zbog toga, možda lekar koji joj je preporučio pomenutu suptancu. Ne zna se ni da li će teniserka tužiti nekoga.

"Nikada nisam bila tako dugo van takmičenja, ali moj cilj je da ponovo budem među najboljima. Nikada nisam razmišljala o povlačenju i znala sam da ću imati novu šansu", rekla je Rumunka.

Koliko je Simona željna takmičenja, najbolje govori njena odluka da se ekspresno spremi za Majami, za samo jedan turnir na betonu, jer sledi sezona na šljaci.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()